Hot chocolate is like a hug from the inside.

Chocolat chaud (warme chocolademelk) is een begrip in Parijs. De drank wordt gemaakt van echte chocolade in plaats van cacao. Het wordt vaak geserveerd met een dot slagroom ernaast die je er doorheen roert om de drank nog romiger te maken. Yum! Daar hoeft het geen winter voor te zijn.
Heb je zin om deze verleidelijke chocoladedrank zelf eens te maken? Volg dan dit makkelijk te bereiden recept.

Laat je me weten wat je ervan vond?

Ingrediënten:

500 ml volle melk (of volle havermelk als je het vegan wilt maken)
130 gram pure chocolade van goede kwaliteit, gehakt in kleine stukjes
1 of 2 eetlepels lichte bruine suiker (optioneel)
Een snufje zeezout

Bereiding:

  • Verwarm de melk in een middelgrote pan.
  • Als de melk warm is, haal de pan van het vuur en roer de stukjes pure chocolade erdoor. Roer net zolang tot de chocolade is gesmolten en het een gladde massa is geworden.
  • Voeg het snufje zeezout toe en roer de massa nog 2 à 3 minuten door op een laag kookpunt. De chocoladedrank zal dikker en smeuïger worden.
  • Proef voorzichtig (want: warm!) of je het zoet genoeg vindt, voeg anders een beetje van de suiker toe.
  • Haal de pan van het vuur en schenk de drank in mooie mokken of kopjes.
Deze warme chocoladedrank wordt nog lekkerder als je het een paar uur laat staan voordat het gedronken wordt. Warm de drank dan opnieuw op alvorens te serveren.

Write A Comment