Een ochtendwandeling door Montmartre is puur geluk…

Montmartre… wie kent deze wijk in het 18de arrondissement niet? De wijk waar kunstenaars zoals Toulouse-Lautrec, Renoir en Van Gogh eind 19de eeuw massaal naartoe trokken en waar ze hun dagen vulden met schilderen, de liefde bedrijven en veel drank. Vandaag de dag is Montmartre vooral een toeristische trekpleister met de Sacré-Coeur en het Place du Tertre als middelpunt. Maar Montmartre heeft veel meer te bieden.

Als je de echte sfeer van Montmartre wil proeven, ga dan eens heel vroeg in de ochtend op pad. Je komt dan alleen locals tegen, onderweg naar hun werk of naar de boulangerie voor verse croissants of een baguette.

De wandeling.

Begin bij metrostation Abbesses. Bezoek eerst Le Mur des je t’aime. Op deze liefdesmuur van 40m2 staat maar liefst 311 keer ik hou van jou geschreven in 250 verschillende talen.

Montmartre

Loop daarna door de Rue des Abbesses, sla rechtsaf de Rue Ravignan in en loop omhoog richting Place Émile-Goudeau. Daar vind je Le Bateau-Lavoir, ooit een kunstatelier waar o.a. Pablo Picasso en Modigliani woonden.

Montmartre

Als je omhoog loopt door de Rue Jean-Baptiste Clément dan kom je vanzelf bij Le Consulat in de Rue Norvins.

Montmartre

Loop daarna de Rue des Saules in waar je aan je linkerkant La Maison Rose ziet, een van de meest gefotografeerde restaurants van Parijs.

Montmartre

Loop verder de straat door en stop even bij de de mooiste wijngaard van Parijs, het Vignes du Clos Montmartre. Het is een kleine wijngaard, maar het produceert toch 27 verschillende soorten wijn. Het witte gebouw op de top is het Musée de Montmartre, en is ook zeker een bezoek waard.

Montmartre

Als je naar de overkant kijkt zie je Au Lapin Agile, een oud cabaret wat ongeveer in 1860 is ontstaan. Naast het cabaret vind je de twee schattigste deuren van Parijs.

Montmartre

Loop daarna terug omhoog en ga rechtsaf naar de Rue de l’Abreuvoir. Als je aan het einde van de straat bent, bij de Buste de Dalida, kijk dan even om en maak een foto van deze fotogenieke straat.

Daarna loop je via de Rue Girardon de Rue Lepic in, terug naar de Rue des Abbesses. Loop langs de Moulin de la Galette en vergeet vooral niet uit te kijken naar de prachtige vergezichten die je op deze route tegenkomt. 

Montmartre

Neem na de wandeling plaats op een van de vele terrassen in de Rue des Abbesses en geniet van een heerlijk Frans ontbijtje. Ik weet zeker dat je na deze ochtendwandeling net zo verliefd op de buurt bent als ik en nooit meer naar huis wilt. 

Write A Comment