When life gives you lemons…

Ik ben gek op eten en drinken waar citroen of limoen in verwerkt is. Homemade citroenlimonade, limoncello, citroentaartjes, homemade lemon curd voor op versgebakken scones, een Franse cake au citron en natuurlijk een heerlijke citroen merengue taart. Die laatste is misschien nog wel mijn favoriet, vandaar dat deze een grote rol speelt in mijn novelle De citroen op de taart.
Sinds kort heb ik pasta met citroen ontdekt. Een heerlijk fris gerecht voor in de zomer is en die je doet verlangen naar lange zwoele avonden in Italië.

Toen ik verschillende recepten voorbij zag komen besloot ik om zelf een recept te gaan maken, met dit als resultaat. Ik gebruik linguine (een langwerpige brede pastasoort) omdat ik deze pasta gewoon het lekkerst vind. Maar natuurlijk kun je ook een andere soort pasta gebruiken.

Onderstaand recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

300 gram linguine
1 eetlepel olijfolie of boter
1 rode ui
1 biologische citroen
250 ml kookroom (ik gebruik Alpro Soja)
1 koffielepel chilivlokken
30 gram pijnboompitten
verse peterselie naar smaak
zout en peper

Bereiding:

  • Kook de linguine al dente volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet het af en zet het opzij.
  • Snipper de ui zeer fijn en fruit de ui met de fijngesneden knoflook gaar in een eetlepel olijfolie/boter.
  • Voeg de kookroom toe en roer het goed door op een laag vuur, zo’n 5 minuten.
  • Rasp de citroen en pers hem uit. Voeg de geraspte citroen en het sap bij de saus.
  • Maak de saus op smaak met het zout, wat peper en de chilivlokken.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Voeg daarna de linguine aan de saus en roer het geheel goed door. 
  • Voeg naar smaak wat gehakte peterselie en de pijnboompitten toe.

Buon appetito!

Write A Comment