All is fair in love and war. – Lady Whistledown

Hebben jullie dat ook, dat je na een lange drukke dag even heerlijk wilt ontspannen voor de tv? Lekker onderuitgezakt op de bank, met een kop thee in de ene hand en iets zoets in de andere, de dag van je laten afglijden? In drukke tijden kijk ik dan het liefst televisie-series, en hoe meer seizoenen, hoe beter. Een favoriet genre heb ik niet, alleen horror en science fiction kunnen me niet zo bekoren. Soms heb ik zin in een wat heftigere serie zoals Breaking Bad of The Handmade’s Tale, maar in deze blog laat ik jullie mijn favoriete feelgood series zien die ik keer op keer kan kijken en waar ik de dialogen soms letterlijk van kan citeren. Series die me het ultieme feelgood gevoel geven.

Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar jullie favoriete feelgood series. Laat gerust een berichtje achter in de comments.

Bridgerton

Wat een heerlijke serie is dit! Al vanaf aflevering 1 was ik verslaafd. En niet in de laatste plaats om the duke, gespeeld door Regé-Jean Page. (Wie kent hem niet?) De serie is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn en de serie komt uit de stal van Shonda Rhimes, bekend van Grey’s Anatomy, Private Practice en Scandal. Ook series die ik graag kijk, maar helaas niet op Netflix te zien zijn.

The Crown

Ik weet niet zeker of deze serie onder feelgood valt, maar wat een fijne serie is dit om te bingewatchen. Alles klopt aan deze serie en dat mag ook wel, want het is Netflixs duurste serie ooit. Het Engelse koningshuis is altijd mijn favoriet geweest, dus ik kijk alweer uit naar het volgende seizoen. En jij?

Gilmore Girls

Ik denk dat ik de complete serie van de Gilmore Girls wel tien keer heb gezien. Zelfs na al die jaren blijft het nog een heerlijke serie om te bingewatchen. En zodra ik aflevering 1 heb opgezet, wil ik niets liever dan in het kneuterige Stars Hollow wonen en iedere dag koffie drinken met Lorelei en haar dochter Rory. Hebben jullie het vervolg op de Gilmore Girls, A Year in the Life gebinged?

Virgin River

Toen ik aan deze serie begon, vroeg ik me af of het wel iets voor me was, de serie kabbelde een beetje voort zonder grote gebeurtenissen. Maar al snel vond ik dat ook weer het fijne eraan. Virgin Rover geeft me een beetje het Gilmore Girls gevoel en dat is natuurlijk altijd goed!

Downtown Abbey

Het heeft best wel lang geduurd voordat ik aan Downtown Abbey begon. Terwijl iedereen al jaren bekend was met het wel en wee van de Crawley Familie en hun staf, was ik nog totaal onwetend en dacht dat de serie niets voor mij zou zijn. Tot ik er op een regenachtige zondagmiddag aan begon… Hebben jullie naast de serie ook de films al gezien?

Friends

Ik denk dat ik Friends de leukste en grappigste serie ever vind! Ook al weet ik ondertussen al aan de titel van een aflevering – die altijd begint met The one with… – om welke aflevering het gaat, als de serie in de zoveelste herhaling weer eens voorbij komt, blijf ik toch weer hangen. Op de een of andere manier gaat Friends nooit vervelen en word ik al vrolijk als ik de theme song hoor.

 

Series die ik nog wil kijken:

Jane the Virgin

Nog steeds heb ik deze serie niet gezien, maar hij staat zeker op mijn lijstje. Jane the Virgin gaat over Jane die heeft gezworen kuis te blijven tot aan haar huwelijk, maar als ze ontdekt dat ze zwanger is door een medische fout, moet ze haar toekomstplannen heroverwegen.

Valeria

Ook deze serie heb ik nog steeds niet gezien en dat komt omdat ik het fijn vind als ik de taal die gesproken wordt ook kan verstaan – dit is een Spaanse serie en ik spreek geen woord Spaans – in plaats van alleen de ondertiteling te lezen. Maar deze serie wordt de Spaanse Sex and the city genoemd, dus ik ben er wel nieuwsgierig naar. Valeria gaat over een schrijfster in creatieve en echtelijke crisis, die hulp krijgt van drie vriendinnen, die zichzelf ook aan het ontdekken zijn.

Write A Comment