It’s never too cold for (n)ice cream

Op zoek naar romig ijs dat ook nog eens gezond is? Stop! Zoek dan niet verder, want ik ga je een paar ontzettend lekkere recepten geven voor nice cream, roomijs gemaakt zonder melk en zonder toegevoegde suiker. Zodra de zomer zich weer laat zien, heb ik altijd een bak nice cream in mijn vriezer staan. En heb ik het niet op voorraad, dan is het in no time gemaakt, het enige waar je voor moet zorgen is dat je een paar bevroren bananen in je vriezer hebt liggen. En de smaken? Je kunt er echt alles van maken, gezond of iets minder gezond. Heb ik je al overtuigd? Hier komen een paar van mijn favoriete recepten.

De basis.

Nice cream is gemaakt van bananen. Als eerste vries je de bananen in. Ik heb zelf altijd een voorraadje in mijn vriezer liggen, want het is ook lekker voor smoothies. Zorg wel dat je de bananen schilt en in stukjes snijdt, dat laatste vind je blender prettig. Met twee bananen heb je al ijs voor twee personen. 

Als ze bevroren zijn doe je de bananen in de blender. Zorg wel voor een goede blender met een sterke motor, want er moet goed geblend worden. Mocht je blender er toch moeite mee hebben, voeg dan een beetje water toe. Niet teveel, anders heb je een milkshake (wat trouwens ook best lekker is). Als vanzelf zie je dat de bananen veranderen in een romige ijsstructuur. Is het zover, dan stop je de blender, doe je het bananenmengsel in een bak en stop het nog een uur tot twee uur in de vriezer. En klaar is je basis nice cream!

En dan nu een paar van mijn favoriete smaken.

Kaneelijs

Heel simpel, voeg bij de bananen die staan te blenderen wat kaneelpoeder toe naar smaak. Vind je dat iets te kaal, snijdt dan een halve zoete appel in stukjes en voila: je hebt je eigengemaakte nice cream appeltaart. Wil je het iets zoeter, voeg dan een beetje maple syrup toe.

Aardbeienijs

Doe een banaan en ongeveer 5 bevroren aardbeien in de blender en blend tot het geheel een romige massa is. Zet het ijs daarna nog ongeveer een uur in de vriezer voordat je het opdient. Eventueel kun je nog twee in stukjes gesneden aardbeien toevoegen. 

Chocolade ijs

Voeg tijdens het blenderen van de bananen 2 eetlepels cacao toe (of meer als je een sterke chocoladesmaak wilt) en doe er eventueel nog extra brokjes van je favoriete chocolade bij.

IJs met peanut butter swirl

Doe je nice cream in een kom en voeg met een draaiende beweging twee eetlepels pindakaas toe. Zorg dat de pindakaas een beetje dun is zodat het mooi over het ijs loopt.

Vanille ijs met chocolate chips

Voeg een theelepel vanille extract toe aan de bananen in de blender. Is het ijs klaar, serveer het dan met een handje pure chocolate chips.

Je kunt oneindig variëren met nice cream. Voeg toe wat je lekker vindt. Extra fruit, koekjes (wat denk je van verkruimelde Oreo’s!) Je kunt het zo gezond en ongezond maken als je wilt.

Heb jij nog een goede mix, laat het me dan weten in de comments. Ik ben altijd in voor een nieuwe smaak!

Write A Comment