Autumn shows us how beautiful it is to let things go.

De herfst is denk ik wel het mooiste jaargetijde om in Parijs te zijn. De bomen in de stadsparken  geven de stad net dat extra tikkeltje magie met hun gele, rode en bruine bladerpracht waarnog een heerlijk najaarszonnetje doorheen schijnt. Op de terrassen genieten de Parijzenaars in hun dikke jas van een café crème of een glas rode wijn. En natuurlijk is het ook weer tijd voor chocolat chaud. 

De herfst in Parijs is heerlijk om uren door de stad te struinen en te genieten van al het moois dat de herfst te bieden heeft. Mijn favoriete plekken? Je leest ze hieronder.

Jardin des Tuileries.

De Jardin des Tuileries is een heerlijk park bij het Louvre in het luxe 1ste arrondissement. Dit is echt een park waar je uren kunt genieten van de voorbijgangers die door het park flaneren. 

Père Lachaise.

Père Lachaise is zonder twijfel de mooiste begraafplaats van Parijs en zeker in de herfst. Er liggen hier veel beroemdheden begraven zoals Edith Piaf, Oscar Wilde, Chopin en Jim Morrison. Deze begraafplaats zeker een bezoekje waard.

Herfst in Parijs

Arc de Triomphe.

Een bezoekje aan de Arc de Triomphe tijdens de herfst is de klim meer dan waard. Uitkijken over Parijs met zijn herfstkleuren is alsof je in een sprookje bent beland. 

Montmartre.

Herfst op Montmartre is zo betoverend. De beste manier om helemaal in de herfstsferen te komen is uit te stappen op metrostation Abbesses en gewoon de wandeling te starten. Er zijn wel een paar adresjes die je niet mag missen, je leest ze hieronder.

Herfst in Parijs

Jardin du Luxembourg.

De Jardin du Luxembourg is sowieso al een prachtig park om in rond te struinen (zeker ook leuk voor kinderen), maar in de herfst is het hier nog net iets mooier. Herfstbloemen, verborgen plekjes en heel veel herfstbladeren.

Herfst in Parijs

Write A Comment