Take me to Paris…

Ook als een reisje Parijs niet op korte termijn op de planning staat, zijn er genoeg mogelijkheden om je voor even in de stad van de liefde te wanen. Natuurlijk zijn er talloze boeken waarin Parijs een hoofdrol speelt, zoals natuurlijk Bestemming Parijs, maar ook filmmakers zijn gek op deze romantische stad.
Onderstaande films behoren tot mijn favoriete feelgood films die zich in Parijs afspelen.  Ik zou zeggen, pak een schaaltje macarons, zet je baret op en ga er eens goed voor zitten. 

Ken jij trouwens nog leuke feelgood films die zich in Parijs afspelen? Laat het me vooral weten in de comments!

Amélie.

Amélie, een film van Jean-Pierre Jeunet,  bestond in 2021 twintig jaar en er wordt nog steeds over deze film gesproken. De film gaat over Amélie, een verlegen en eenzame jonge vrouw, die besluit om op een goede dag op missie te gaan en andere mensen een handje te helpen bij hun geluk. Maar niet het geluk van anderen… Met Montmartre als achtergrond zal dit hedendaagse sprookje je met een grote glimlach achterlaten. Voor mij hét ultieme feelgood verhaal dat zich in Parijs afspeelt.

Midnight in Paris.

Deze film van Woody Allen staat in mijn top 5 van favoriete films. Het vertelt het verhaal van de schrijver Gil, die op het punt staat te trouwen met Rachel. Gil valt direct voor de stad en de creativiteit die er rondwaart, iets waar Rachel lijnrecht tegenover staat. Als Gil op een nacht door de straten van Parijs wandelt, wordt hij op sleeptouw genoten door een groep bekende feestgangers die hem terug meevoeren naar de 20-er jaren. Hoe meer tijd Gil doorbrengt met deze culturele helden uit het verleden, hoe ontevredener hij wordt met het heden.

Hugo.

Deze prachtige sprookjesachtige film van Martin Scorsese laat je achter met een hart vol liefde.
De film gaat over Hugo Cabret, een 12-jarige wees die in de muren van een druk treinstation in Parijs woont. Sinds zijn oom spoorloos verdween, heeft hij in het geheim de zorg voor de stationsklokken op zich genomen. Dan komt hij in aanraking met een vreemd meisje en een bittere oude man die de speelgoedwinkel in het station beheert. Plotseling komen Hugo’s verborgen leven en het waardevolle geheim dat hij bewaart in gevaar.

Two days in Paris.

Misschien is deze film niet zo bekend, maar ik heb denk ik nog nooit zo hard gelachen om een film. Het verhaal gaat over Marion en haar neurotische vriendje Jack die twee dagen bij Marions ouders doorbrengen in Parijs na een trip door Europa. Wat een paar romantische dagen hadden moeten worden, veranderen voor Jack in een nachtmerrie, vooral als hij erachter komt hoeveel exen Marion eigenlijk heeft rondlopen in de stad van de liefde. Julie Delpi en Adam Goldberg ten top!

French Kiss.

Een heerlijke luchtige film van Lawrence Kasdan, en gaat over Kate die erachter komt dat haar vriendje in Parijs een nieuwe liefde heeft ontmoet.  Ze zet zich over haar vliegangst heen en gaat naar de stad van de liefde om zijn hart opnieuw te veroveren. In het vliegtuig ontmoet ze de ongemanierde Fransman Luc, die belooft haar te helpen met haar ‘missie’. Met Meg Ryan en Kevin Kline in de hoofdrol.

Write A Comment