Life is short, make it sweet.

Als je in Parijs bent, kun je natuurlijk niet om de patisserie en alle andere heerlijkheden heen. Parijs is een paradijs voor foodies en vooral voor degenen met een sweet tooth. Ook al is de keuze enorm, er zijn een paar lekkernijen die je echt niet mag overslaan als je in Parijs bent. Binnenkort een weekendje Parijs? Bereid je maar vast voor op een heleboel geniet momenten (en calorieën).

Croissant.

Natuurlijk mag de croissant (en de pain au chocolat) niet ontbreken als je in Parijs bent. In de ochtend tijdens je petit déjeuner horen deze er gewoon bij. Met een latte of een kop thee, heerlijk. Er zijn geen betere croissants te vinden dan in Frankrijk. Pas als je hier een croissant hebt gegeten, weet je hoe ze horen te smaken: crispy and fluffy.

Chocolat chaud.

De echte warme chocolademelk vind je alleen in Parijs. Nergens anders maken je deze zoete drank zo lekker. Het verschil? Hier maken ze de drank met pure chocolade in plaats van cacaopoeder en dat proef je! Vol van smaak, romig en heerlijk zoet. Wat wil je nog meer?
De beste chocolat chaud vind je bij Angelina, maar ook de warme chocolademelk van Carette mag er wezen.

Trouwens, wil je het eens zelf uitproberen? Klik hier voor het recept.

Mont Blanc.

En als je dan toch bij Angelina bent, dan moet je de Mont Blanc echt eens proeven. Een gebakje met room op een bodem van merengue, met daaroverheen slierten van kastanje gedrapeerd. Zeer verslavend. Ze verkopen de Mont Blanc steeds vaker op andere plekken, maar die vallen in het niet bij de enige echte Mont Blanc van Angelina.

Tip: neem geen ontbijt vooraf en plan geen lunchafspraak kort daarop, want na een Mont Blanc ben je verzadigd voor uren.

Crêpes.

Crêpes eten in Parijs hoort er gewoon bij. Deze flinterdunne pannenkoekjes gemaakt van fijne bloem smaken net iets delicater dan onze stevige pannenkoeken. Ze worden geserveerd met chocolade of vers fruit, maar ook een crêpe met ijs staat vaak op het menu.

Mijn favoriete crêpe? Een met huisgemaakte appelcompote, een bolletje vanille ijs en karamelsaus. Deze kun je trouwens bij de beste crêperie zaak halen het Breitz café.

Macarons.

Natuurlijk kunnen we de macaron niet vergeten. Dit zoete, delicate koekje in allerlei smaken is onlosmakelijk verbonden met Parijs. Maar waar haal je nu de beste macarons? Niet in de supermarkt in ieder geval. Nee, goede macarons haal je bij Ladurée (ook vegan), Pierre Hermé, maar ook Fauchon heeft geweldige macarons. Koop een mooi doosje voor thuis zodat je nog heerlijk kunt nagenieten van je tijd in Parijs.

Chocolade.

Chocolade is overal te vinden en goede chocolade ook. Maar er zijn hier in Parijs wat huizen die gespecialiseerd zijn in chocolade. Hun smaken zijn net iets romiger, sterker of juist zachter. Ze hebben smaken gecreëerd waarvan je niet wist dat ze bestonden en dan de verpakkingen, alleen daarom al zou je zo’n winkel binnenstappen.

De beste chocolatiers? Stap zeker eens binnen bij Pierre Marcolini, Jean-Paul Hévin en Patrick Rogier.

Taartjes.

Ik kan deze blog alleen maar afsluiten met taartjes oftewel de patisserie. Op iedere hoek van de straat is er wel een patisserie te vinden, of een boulangerie die ook heerlijke zoetigheden verkoopt. Kun je niet kiezen? Ga dan eens voor een Paris Brest, een tartelette au citron of een Opéra

Geniet!

Write A Comment