It’s the season to be jolly…

Parijs is tijdens de decembermaand een sprookje. De hele stad is versierd met lichtjes, de Eiffeltoren lijkt extra te stralen en de grote patissiers doen nog meer hun best om de mooiste taartjes te maken.
Natuurlijk wil je als je in Parijs bent alle kerstversieringen zien, maar er is zoveel meer om in de kerstsferen te komen tijdens je Parijse citytrip. Hier een paar tips om de tijd van je leven te hebben. (met tussendoor wat kerstversieringen van Parijs)

Kerst in Parijs Kerstversieringen.

Natuurlijk mogen de kerstversieringen niet overgeslagen worden. Parijs heeft niet voor niets de naam lichtstad meegekregen, dus tijdens de kerstperiode wordt er extra met lichtjes gestrooid. Plekken die je niet mag overslaan zijn de grote warenhuizen zoals: Galeries Lafayette, Le Printemps en Le Bon Marché. Ieder jaar wacht iedereen in spanning af hoe de kerstboom er dit jaar uit komt te zien en wat het thema van het jaar zal zijn in de rijkversierde etalages. Daarnaast doen ook de grote modehuizen hun best om een prachtig kerstdecor te creëren, zoals op de Place Maurice Barrès/Rue St Honoré en de Place Vendôme in het 1ste arrondissement. Verder kun je nog een kijkje nemen op de Avenue des Champs-Elyseés en de Avenue Montaigne.

Kerst in Parijs

Kerstmarkten.

Ieder jaar is er in de Jardin des Tuileries een grote kerstmarkt waar je zeker een kijkje moet nemen. Neem plaats in het reuzenrad waarin je een geweldig uitzicht hebt over Parijs, geniet van alle lekkernijen of schaats eens een rondje over de ijsbaan.

Kerst in Parijs

Chocolade.

Chocolade en kerst horen bij elkaar. En laat Parijs nu net een paradijs voor chocoladeliefhebbers zijn. Hier vind je de beste chocolatiers van het land en hun winkels zijn zeker een bezoekje waard als je nog chocolade inkopen moet doen voor de kerst. Ga naar Pierre Hermé, La Maison du Chocolat of Fauchon.

Kerst in Parijs

Adventskalenders.

Ben je gek op adventskalenders, dan kom je in Parijs zeker aan je trekken. Wat een keuze! Ieder gerenommeerd huis heeft wel een kalender, van de grote modehuizen tot aan de chocolatiers, van make-up merken tot warenhuizen. De prijzen lopen van redelijk tot slik… enorm hoog. Wil je een deel van de adventskalenders bij elkaar zien, ga dan naar La Grande Epicerie de Paris op de 38 Rue de Sèvres, in het 7de arrondissement.

Kerst in Parijs

Glühwein.

Natuurlijk ben je tijdens het struinen door Parijs op een gegeven moment wel toe aan een heerlijk glas glühwein. Maar waar kun je nu de beste glühwein halen? Sinds een aantal jaar staat er rond de kerst een kersthut voor het Ritz hotel waar je geweldige glühwein kan kopen. Maar ook op de kerstmarkten bij de Eiffeltoren/Champ de Mars, de Notre Dame, Montmartre en Hôtel de Ville kun je heerlijk genieten van een goed glas warme wijn.

En ben je nog op zoek naar lekkernijen, want zo’n tocht door Parijs maakt je tenslotte hongerig, kijk dan eens op deze blog: Dingen die je moet eten als je in Parijs bent.

Fijne kerst allemaal!

Kerst in Parijs

Write A Comment