Summer always ends with good memories.

Films die zich in een zonnig land afspelen zijn altijd een feestje om te kijken, maar hoeveel leuker is het om een film te zien die zich afspeelt op een plek waar je net bent geweest? Lekker wegzwijmelen en nog even dat vakantiegevoel vasthouden. Maar ook als er geen reisje naar het buitenland voor je in zit dit jaar, zijn deze films een heerlijke afleiding om je even op een andere plek anders te wanen.
Dus maak je eigen cocktail (of mocktail), koop lekkere snacks die bij het land horen waar de film zich afspeelt en dompel je onder in het fijne zomergevoel met een van deze films. 

Spanje: Vicky Cristina Barcelona.

Vicky en Cristina zijn twee hartsvriendinnen met tegengestelde karakters. Vicky is de verstandige en verloofd met een degelijke jongeman, Cristina daarentegen laat zich leiden door haar gevoelens en is voortdurend op zoek naar nieuwe passies en seksuele ervaringen. Wanneer ze de kans krijgen om de zomer in Barcelona door te brengen, zijn ze allebei dolenthousiast: Vicky wil nog voor haar huwelijk een master behalen, terwijl Cristina na haar laatste liefdesperikelen behoefte heeft aan iets nieuws.
Op een avond ontmoeten ze in een kunstgalerij een Spaanse schilder. Juan Antonio is knap, sensueel en verleidelijk en doet hen een nogal ongewoon voorstel… Maar deze nieuwe vriendschap valt niet in de smaak van Juan Antonio’s ex-vriendin.

Griekenland: Mama Mia!

Donna, een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie’s huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band ‘Donna and the Dynamos’. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna’s verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden.

Frankrijk: Magic in the Moonlight.

Sophie Baker is ingehuurd door de rijke Catledge familie: moeder Grace en zoon Brice zijn beide onder de indruk van Sophie en haar bijzondere talent, en verwachten dan ook dat zij hen in contact kan brengen met hun overleden man en vader. Vanaf het eerste moment dat Stanley het charmante medium ontmoet is hij ervan overtuigd dat zij een oplichtster is, en schrijft hij alles toe op de goedgelovigheid van de familie. Maar wanneer Sophie een aantal bijzondere demonstraties geeft van haar helderziendheid, kan hij niet anders dan zich langzaam maar zeker over te geven aan deze wereld vol onverklaarbare gebeurtenissen. Wat volgt is een opeenvolging van momenten die betoverend zijn in elke betekenis van het woord, en die iedereen die ze aanschouwt weer even in magie laten geloven.

Italië: Under the Tuscan Sun.

Frances Mayes is een 35-jarige schrijfster uit San Francisco die onlangs verlaten werd door haar echtgenoot. Het gevolg is dat ze geen woord meer op papier krijgt en volgens haar beste vriendin Patti zal dat ook niet meer veranderen. Frances volgt dan ook haar advies op en knijpt ertussenuit voor een welverdiende vakantie in Toscane in Italië. Eenmaal aangekomen in Toscane koopt ze in een opwelling een vervallen villa. Frances stort zich in een avontuur vol onverwachte verrassingen, vriendschappen en romantiek, maar vraagt zich af of dit nieuwe leven een droom is of de kans op een nieuw begin.

New York en Mexico: Sex and the City 1 The Movie.

Sex and the City volgt de levens van vier vriendinnen in Manhattan, New York. Columniste Carrie, advocate Miranda, zakenvrouw Samantha en de brave Charlotte zouden genoeg aan zichzelf moeten hebben, maar in plaats daarvan verdiepen de dames zich voortdurend in de levens van elkaar en proberen samen de juiste weg te vinden…

Heb jij nog zomerse filmtips? En heb je zin in een film die zich in Parijs afspeelt? Ga dan snel naar deze blog.

 

Write A Comment