Bestemming Parijs dagtour

Let’s go to Paris!

Bestemming Parijs dagtour 2024

Na zoveel enthousiaste reacties, is het dan zover. De Bestemming Parijs dagtour komt eraan!  Ik had niet verwacht dat er zoveel lezers waren die geïnteresseerd zouden zijn in een tour. Een tour langs de locaties uit de Bestemming Parijs serie zodat jullie in het echt kunnen aanschouwen waar Chloe, Sofia en Lizzy hun avonturen hebben beleefd. Een heerlijk dagje Parijs, met gelijkgestemden, in kleine groepjes (maximaal 6 tot 8 personen), hoe fijn is dat?

Hoe is het idee voor de tour ontstaan?

Het afgelopen jaar heb ik, in plaats van langere tijd in Parijs te verblijven, regelmatig met de trein een dagtripje gemaakt naar de stad van de liefde. In de ochtend ging ik op pad om aan het eind van de middag de trein weer terug te nemen. Ik kreeg daar zoveel enthousiaste reacties op, en vooral de vraag ‘mag ik een keer mee?’ kwam regelmatig langs. Toen deze vraag voorbij bleef komen, dacht ik: waarom ga ik geen dagtour naar Parijs organiseren, met het thema Bestemming Parijs? De reacties stroomden binnen toen ik het op de socials liet weten en zo is de eerste Bestemming Parijs dagtour nieuwsbrief ontstaan.

Hoe ziet zo’n dagje er eigenlijk uit?

We vertrekken in de ochtend. Dat is mogelijk vanaf de stations Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel. Omdat velen van jullie niet in de buurt wonen van deze stations, nemen we de trein vanuit Amsterdam rond 9.00 uur. Kom je van ver, dan heb je tijd genoeg om naar een van bovenstaande vertrekstations te komen. In de trein komen we al direct in Parijse sferen. Onder het genot van croissantjes mag je me van alles vragen over Parijs en over mij als auteur en vertel ik jullie hoe het idee voor de serie is ontstaan.
Aangekomen in Parijs, dat is rond 12.30 uur, gaan we richting Montmartre om daar onze buik te vullen met een echte Franse crêpe. Dit doen we bij Breizh, één van de bekendste crêperies van Parijs. Na de lunch, die natuurlijk niet te lang duurt, want hé, we zijn in Parijs, begint de tour op Montmartre. Ik laat jullie zien waar ik mijn boeken heb geschreven, de straat waar Sofia’s winkel ligt en Toby’s koffieshop, het café waar Lizzy en Toby elkaar voor het eerst tegenkwamen, het uitzicht waar Chloe en Guillaume hun eerste avond samen beleefden en natuurlijk gaan we ook nog naar Guillaumes boekenstal en de boekwinkel Shakespeare & Company, waar we binnen een kijkje gaan nemen. Natuurlijk is er tijdens de tour ook ruimte om souvenirs of iets anders te kopen. We nemen aan het eind van de dag de trein rond 18.00 uur weer terug waarna we rond 21.30 uur als laatste weer in Amsterdam arriveren.

Wat belangrijk is om te weten.

Wat kost nu zo’n dagje Parijs?

De kosten voor een dagje Parijs zijn € 160,-
Dat is inclusief:

  • Een retour Parijs met de Eurostar.
  • Croissantjes voor in de trein.
  • Een crêpe met een drankje naar keuze.
  • Het vervoer met de metro.
  • Een rondleiding door Parijs met de auteur. Ikzelf dus.

Wat je zelf moet bekostigen:

  • De drankjes in Parijs.
  • IJsjes, macarons of ander lekkers wat je niet kunt weerstaan.
  • Iets te eten voor de terugweg.

De treinkosten.

Dat klinkt allemaal heel soepel tot nu toe, nietwaar, maar ieder begin heeft ook zijn obstakels. De treinkosten van de Eurostar fluctueren nogal. Treinkosten kunnen hoog oplopen tot wel meer dan €175,- en dan wordt een dagje Parijs wel heel duur. Het plan was om in september de eerste tour te organiseren, maar rond die tijd zit een enkele reis al ver boven de totale kosten van € 160,-. Dus heb ik een ander plan gemaakt. Binnenkort kan ik gaan reserveren voor half december en januari. Dat is best ver van te voren, maar de enige manier om te kosten zo laag mogelijk te houden.

Dus wat ga ik doen?

Vanaf half juli, als er weer geboekt kan worden voor half december, ga ik direct een paar data prikken voor de dagtour. Als je mee wilt op één van die dagen, reageer dan zo snel mogelijk, zodat ik dezelfde dag nog kan boeken. En vol is vol.
Daarnaast krijg ik soms aanbiedingen in de mail die meer op korte termijn zijn, zodra die binnenkomen, laat ik dat direct weten en kunnen we misschien ook een reisje op kortere termijn boeken. Weet dat, als je eenmaal geboekt hebt, je kaartje op naam staat en deze niet  overdraagbaar is. Je kunt wel je ticket omboeken, maar daar zijn allerlei regels aan verbonden: klik hier voor meer info.

Het is nog een beetje uitproberen of het op deze manier gaat werken, maar laten we erop vertrouwen dat het goed komt!

Heb je nog vragen? Klik dan hier voor de FAQ.

Zit je vraag er niet tussen? Stuur dan een berichtje via het contactformulier. Wil je op de hoogte gehouden worden en zit je nog niet in de mailinglist? Stuur me dan je e-mailadres, dan voeg ik je toe.

Write A Comment