Brown sugar pear.
IngrediΓ«nten:
Voor vier personen:
2 stevige peren (ik gebruik hiervoor altijd de DoyennΓ© du Comice peren)
4 plakjes bladerdeeg
3 eetlepels bruine basterdsuiker
3 theelepels kaneel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijdt ze in de lengte door de helft.
- Snijdt iedere helft in reepjes en leg een halve peer op een plakje bladerdeeg.
- Vouw de hoekjes van het bladerdeeg iets omhoog, maar zorg dat de peer zichtbaar blijft.
- Bestrooi de peren met de basterdsuiker en de kaneel.
- Leg ze op een met papier beklede bakplaat en bak de brown sugar pears voor 10 Γ 15 minuten.
- Ze zijn klaar als het bladerdeeg lichtbruin gekleurd is.
Mocht je echt helemaal willen uitpakken, spuit dan een toefje slagroom op het midden van de peer.