Candied nuts.
Ingrediënten:
Voor 2 personen:
100 gram gemengde noten (of kies voor een enkele soort)
60 gram kristalsuiker
30 ml water
1 eetlepel maple syrup
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
snufje zout
eventueel 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker voor de topping
Bereiding:
- Zet een pan met dikke bodem op een medium hitte.
- Doe de suiker, het water, de maple syrup, kaneel, vanille extract en het zout in de pan en begin met roeren.
- Blijf roeren tot de suiker helemaal opgelost is en zet het vuur dan wat hoger.
- Als alle ingrediënten opgelost zijn, voeg dan de noten toe en blijf roeren tot alle noten goed bedekt zijn met de massa en het begint te kristalliseren.
- Haal de pan van het vuur en laat de noten nog even in de pan staan. Roer ze een aantal keer door.
- Haal daarna de noten uit de pan en leg ze op een vel bakpapier. Voeg eventueel nog een eetlepel lichtbruine basterdsuiker toe en laat de noten dan afkoelen.
- Maak ze, als ze helemaal afgekoeld zijn, los van elkaar en doe ze in een mooi glazen bakje.
De noten kan je, goed afgesloten, ongeveer twee weken bewaren, maar of je ze zolang kunt weerstaan…