White chocolate cranberry cookies.
IngrediΓ«nten:
Voor ongeveer 12 cookies:
150 gram bloem
140 gram lichtbruine rietsuiker
75 gram zachte boter of plantaardige margarine
Β± 3 eetlepels amandelmelk
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel baking soda
een snufje zout
75 gram witte chocolade (of witte chocolade drops)
60 gram gedroogde cranberries
Wil je de cookies vegan houden, gebruik dan vegan witte chocolade. Ik gebruik altijd het merk I choc. Te koop bij diverse natuurwinkels en online.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg de suiker en boter samen en mix het mengsel met een mixer tot een romige massa.
- Voeg de amandelmelk en het vanille extract toe en mix het.
- Breek de chocolade in kleine stukjes. Bij de drops hoeft dat natuurlijk niet.
- Zeef de bloem en de baking soda en voeg het samen met de witte chocolade en de cranberries bij het mengsel.
- Kneed met je handen de massa tot een stevige bal en maak balletjes van ongeveer 40 gram.
- Leg de balletjes op een met papier beklede bakplaat en druk ze een klein beetje plat.
- Bak de cookies voor ongeveer 15 minuten in de oven.
- Haal ze eruit als ze lichtbruin gekleurd zijn.
Laat de cookies afkoelen (of eet ze warm). Bon appΓ©tit!