Paris is always a good idea.

In de Amsterdamse Jordaan bevindt zich een klein stukje Parijs, genaamd Le Petit Deli. Deze kleine en schattige patisserie is zeker een bezoekje waard als je in Parijse sferen wilt komen én de echte Franse patisserie wilt uitproberen. Maar dat is nog niet alles, want niet alleen door de smaken waan je je in Parijs, maar ook het uiterlijk van de zaak doet je in Parijs wanen. Met een grote Teddybeer die voor de deur de wacht houdt en de gekleurde bloemen die de gevel van het pand opvrolijken, doet Le Petit Deli zijn a little piece of Paris in Amsterdam zeker eer aan.

Wat er op het menu staat?

Natuurlijk kun je terecht voor een echte Petit dejeuner. Verse croissants, croissants aux amandes, pain au chocolat, cinnamon French toast, het ziet er allemaal zo jammie uit.
En denk je nu, ik wil liever voor gezond gaan, dan staan er ook smoothies, bowls en omeletten op het menu. Evenals croques monsieur (of madame), salades voor de lunch en goed belegde sandwiches.

Maar waar ik natuurlijk het meest nieuwsgierig naar was, waren de taartjes. En wat zagen ze er patisserie-waardig uit! Bijna zonde om op te eten. De flan Parisienne, éclair pistache, pavlova, een pralinétaartje of een frambozentaartje, en niet te vergeten de macarons, de keuze is enorm en zeker allemaal het proberen waard. Voeg daar nog goede koffie aan toe en je dag kan niet meer stuk.

De inrichting van de zaak.

Cute, cute, cute! Ik kan niet anders zeggen. Met zijn bistrotafeltjes en muurschilderingen is Le Petit Deli een heerlijk tentje om te vertoeven. Ook buiten staan wat tafeltjes om te zitten, dus ook bij mooi weer kun je ook buiten genieten van alle heerlijkheden. Weet wel: het is er niet groot, dus de zaak zit snel vol.  

Als laatste wil ik nog even de prachtig geïllustreerde koffiebekers van Anna Wijnands benoemen. Ik zou zeggen, spaar ze allemaal! 

Jullie begrijpen dat ik heel enthousiast ben over Le Petit Deli. Wil je nu ook eens dit stukje Parijs ervaren?

Hier is het adres:
Le Petit Deli
Tweede Egelantiersdwarsstraat 16
1215 NT Amsterdam

Openingstijden:
Maandag, woensdag, donderdag en zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur
Zondag van 10.00 tot 18.00 uur
Dinsdag: iedere tweede en vierde dinsdag van de maand

Je vindt Le Petit Deli ook op Instagram!

Write A Comment