Take me to Paris…

In Parijs, ook bekend als ‘de stad van de liefde’, is de romantiek op iedere hoek van de straat te vinden. En niet alleen door de verliefde stelletjes die de stad bezoeken, maar ook zeker door prachtige locaties die door de hele stad te vinden zijn. Want hoe romantisch is het om lange wandelingen langs de Seine te maken, te eten in knusse restaurantjes of in de avond vanaf een van de vele bruggen te kijken naar een fonkelende Eiffeltoren. Parijs heeft zoveel plekken die je doen smelten, de stad wordt niet voor niets al eeuwen beschreven en bezongen. En Parijs is niet alleen voor geliefden, ook als je niet de liefde van je leven naast je hebt lopen, zal de stad je in vervoering brengen. Hieronder vind je mijn meest romantische plekken in de stad die je gezien moet hebben!

 

Pont des Arts.

De Pont des Arts is zonder twijfel de meest romantische brug van Parijs. Zowel overdag als in de avond is de brug een geweldige plek om je lief (nog eens) de liefde te verklaren. Zittend op een van de houten bankjes die midden op de brug staan, heb je het beste uitzicht over de Seine. In de avond wordt de brug verlicht door oude lantaarns die je het gevoel geven of je terug in de tijd bent gestapt.
De brug stond jarenlang bekend als de Love lock bridge. Stelletjes hingen een slotje aan de brug en gooiden de sleutel in de Seine om hun liefde te bezegelen. Maar door het gewicht van de slotjes die de leuningen van de brug bijna deden bezwijken, besloot de gemeente van Parijs in 2014 om alle liefdesbetuigingen te verwijderen en plaatste er leuningen van glas die ik persoonlijk mooier vind. 

Tip: Zoek bij de zonsondergang een plekje op een van de bankjes met uitzicht op de Eiffeltoren en geniet van de prachtige kleuren die dit schouwspel met zich meebrengt.

Adres: Pont des Arts, 75006 Parijs

 

Place des Vosges.

Het Place des Vosges neemt je mee terug naar een tijd toen het leven nog een en al romantiek uitstraalde. Het is het oudste plein van Parijs en het ligt in de wijk Le Marais. Het park wordt omringt door arcaden waar zich exclusieve hotels, restaurants en antiquairs bevinden. Het Place des Vosges is een oase van rust in de drukke Marais buurt en een heerlijke plek om de romantiek van het oude Parijs te voelen.

Adres: Place des Vosges, 75004 Parijs

 

Montmartre.

Natuurlijk mag Montmartre niet ontbreken in dit lijstje! De dorpse sfeer, de kronkelige straatjes en zijn rijke historie van kunstenaars en andere creatieven, maakt van Montmartre de meest romantische buurt van Parijs. Maak een ochtendwandeling of neem in de avond plaats op de trappen van de Sacré-Coeur waar je kunt genieten van de ondergaande zon. Montmartre kun je het best ontdekken door de kaart weg te stoppen en gewoon te genieten van wat je op je weg tegenkomt. Sla geen straatje over, je zult echt verrast worden.
En mocht je zin in een museum hebben, sla dan zeker het Musée de Montmartre niet over. Neem plaats in de tuin waar Renoir zijn befaamde schilderij The Swing heeft geschilderd en waar je boven in het museum een prachtig uitzicht hebt op de beroemdste wijngaard van Parijs.

Musée de Montmartre
Adres: 12 Rue Cortot, 75018 Parijs
Openingstijden: woensdag t/m maandag van 10.00 tot 18.00 uur

 

Place Dauphine.

Place Dauphine is een oase van rust midden in het centrum van de stad. Dicht gelegen bij de Pont Neuf is dit een plek die de romantiek ten boven gaat. Het driehoekige plein staat vol met kastanjebomen die in de lente prachtig in bloei staan, oude gebouwen beschermen het plein tegen de wind, ja, deze plek is ontzettend charmant.  Je kunt hier heerlijk luieren op de houten bankjes, maar een café au lait of een vin rouge op een terras bij een van de vele restaurantjes is ook niet verkeerd. Met zijn rustige atmosfeer en Parijse vibes is Place Dauphine een van de meest romantische pleinen van de stad.

Adres: Place Dauphine, 75001 Parijs

 

Musée de la vie romantique.

Dit kleine museum waar de tuin in het voorjaar welig in bloei staat met honderden rozen is een heerlijke plek om een middag met je geliefde door te brengen. Je vindt er, naast het museum, de Rose Bakery theesalon waar je op het beschutte terras te midden van de  rozenstruiken, boshyacinten en clematissen kunt genieten van taartjes, versgebakken cake en heerlijke broodjes. De serre met uitzicht op de tuin biedt beschutting bij slecht weer. Deze plek is gegarandeerd voor een romantische middag.

Musée de la vie romantique
Adres: 16 Rue Chaptal, 75009 Parijs
Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur

 

Jardin du Luxembourg.

Natuurlijk heeft Parijs veel parken die super romantisch zijn, maar de Jardin du Luxembourg is wel een van mijn favorieten. Het park staat het hele jaar door in bloei waardoor het zelfs in de winter een heerlijke plek is voor een wandeling. De vijver waarin kinderen met bootjes spelen, de  groene stoeltjes die door heel het park staan waarin je onderuitgezakt een boek kunt lezen, de vele standbeelden,  dit park verveelt echt nooit. En vergeet vooral geen kijkje te nemen bij de Fontaine de Médicis. Meer romantiek kun je niet vinden.

Adres: Jardin du Luxembourg- 75006 Parijs

Write A Comment